A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Dopis svojcem

2023-01-31T14:42:47+01:0025.05.2020|Maribor, SeneCura, Vojnik, Radenci|

Spoštovani svojci, stanovalci, prijatelji, zaposleni, kolegi

Trenutna situacija, ki traja že več kot 2 meseca, je za vse nas težka preizkušnja, na katero nismo bili pripravljeni. Prve informacije, da gre za malo hujšo obliko gripe, so se kmalu izkazale, iz težkih izkušenj drugih držav, da temu ni tako. Prilagajanje, učenje, osvajanje in izvajanje novih ukrepov in vseh  novih procesov dela, je težko za vse nas.

Spodbudne novice o upadanju širjena virusa, objave o sproščanju ukrepov pa dajejo upanje, da virusa ni med nami, da smo ga premagali. Vendar je tveganje, predvsem za starejšo populacijo preveliko, da bi se lahko popolnoma in v tem trenutku vrnili na stare tirnice. V domovih starejših občanov, kjer so se soočali z okužbo, so zgodbe in posledice grozljive.

V tem času smo se vsi trudili, pogosto z nadčloveškimi močmi, ohranjati kakovost oskrbe in zdravstvene nege v naših domovih ter zagotavljati stanovalcem toplino in, v kolikor je bilo možno, stik z njihovimi ljubljenimi. Ničkoliko naših zaposlenih je posedelo ob stanovalcih tudi po delovnem času, med vikendi in praznikih, jih spremljalo na sprehode po vrtu, spilo z njimi kavico in poklepetalo z njimi, da bi jim vsaj malo olajšali te težke dni.

V naših SeneCura domovih, bomo naredili vse, da preprečimo vnos okužbe v dom. Edini način da to lahko zagotovimo je, da upoštevamo in izvajamo navodila zdravstvene stroke za preprečevanje širjenja okužb. Delo v takih pogojih je za zaposlene težko.

Ukrepi se sedaj sproščajo in spet smo se znašli pred mnogimi neznankami. Kako organizirati obiske, da dom ne bo preplavljen z množico svojcev, kakšni ukrepi so potrebni, da se smrtonosni virus ne bo pretihotapil v naše sredine? Statistike, kaj se zgodi, ko do tega pride, so znane…Ob vsem tem pa smo seveda tudi mi matere, očetje, hčerke, sinovi, sestre, tete, nekateri pa tudi že babice in dedki… Tako radi bi sprostili vse ukrepe in normalno zaživeli- tudi  za nas bi to pomenilo olajšanje, a ne gre, stroka in realnost nas vseeno opozarjata na previdnost.

Na tej poti, tanki črti med varnostjo in udobjem, verjetno delamo napake, vendar nikoli z namenom, da bi komurkoli škodovali ali ga prizadeli. Želimo si, da tudi svojci prepoznate skrb in ogovornost zaposlenih in vodstva pri zagotavljanju varnosti vaših najdražjih.

Vaše stiske in skrbi nam zaupajte in poskusili bomo poiskati najboljšo možno rešitev za vse. Želimo vas poslušati in slišati – naše osebje je na voljo za pogovor o vaših stiskah, strahovih in vprašanjih, ki se porajajo v tem, še vedno tveganem času. Človečnost in dobrobit naših stanovalcev je za nas, tako kot za vas, na prvem mestu.

Hvala vsem zaposlenim v SeneCura domovih za strokovnost, vztrajnost, lojalnost in potrpežljivost. V takih časih se izkaže razlog, zakaj smo se odločili za delo s starejšimi.

Skip to content