A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Položili smo temeljni kamen za nov dom starejših občanov v Komendi

2023-01-31T14:42:23+01:0030.06.2021|Obvestila|

Položili smo temeljni kamen za nov dom starejših občanov v Komendi

V Komendi smo v torek, 29. junija 2021 položili temeljni kamen za začetek gradnje novega doma za starejše občane, katerega investitor smo družba SeneCura, nov dom bomo tudi upravljali. Dom bo sprejel 75 starejših občanov, prvi stanovalci pa se bodo lahko vselili predvidoma sredi poletja ali zgodaj jeseni 2022.

Na dogodku ob polaganju temeljnega kamna za dom starejših občanov Komenda so zbrane nagovorili Stanislav Poglajen, župana Občine Komenda, Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo, in Viktorija Drolec, predstavnica Zavoda medgeneracijsko središče Komenda. Pri polaganju temeljnega kamna je sodeloval tudi mag. Matej Tonin, podpredsednik vlade in minister za obrambo.

Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je na dogodku izpostavil: »Občina Komenda je moj in dom moje družine, zato mi je v čast in ponos sodelovati pri položitvi temeljnega kamna za nov dom starejših občanov v mojem domačem kraju. Skrb za starejše je vseskozi in ostaja moja prednostna naloga. Odkar sem prevzel vodenje ministrstva, ki je v številnih politikah odgovorno tudi za starejše, se trudim za povečanje prostorskih kapacitet v domovih za starejše po vsej Sloveniji in za izboljšanje obstoječe infrastrukture.«

»V SeneCuri nam je v ponos, da sodelujemo kot investitor pri polaganju temeljnega kamna za nov dom starejših občanov. Mnogo let zapovrstjo v osrednji Sloveniji ni bilo novogradenj na tem področju, ne javnih, ne koncesijskih. Občina Komenda bo tako po dolgih letih ena prvih občin, ki bo dom za starejše vendarle pridobila. Glavno vodilo pri našem delu s starejšimi, ki mu bomo sledili tudi v domu v Komendi, je doseganje najboljše kakovosti v oskrbi v skladu s sloganom SeneCura »Blizu ljudem«. Ta predstavlja osrednjo filozofijo skupine in osnovo za uspešno sožitje med stanovalci, družinskimi člani, osebjem družbe SeneCura in zaposlenimi v sektorju oskrbe in nege starejših,« je ob polaganju temeljnega kamna povedala mag. Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo.

V novem trinadstropnem domu za starejše občane v Komendi bo prostora za 75 stanovalcev, večina sob bo enoposteljnih. V domu so predvidene tudi sobe za dementne osebe, za katere bodo na voljo tri gospodinjske skupnosti po 12 oseb. Med storitvami, ki jih bomo nudili, bodo dnevno varstvo, frizer in kavarna, ki bo odprta tudi za zunanje obiskovalce. Pripravljalna dela za gradnjo doma so sicer stekla že v začetku letošnjega februarja, v prvi polovici leta 2022 bomo pričeli tudi z zaposlovanjem novih sodelavcev.

Skip to content